Felújításra kerül Nagyatádon a Korányi Sándor utcában található régi, civil klubként ismert közösségi tér. Ezt kibővítik, és teljes megújuláson esik át. A következőkben bővebben olvashatnak erről.

Klubhelyiséget, találkozási helyet, közösségi teret alakít ki a Nagyatádi Önkormányzat a Korányi utca 2. számú épület földszintjén lévő helyiségeiből. A civil klubot és a korábban szociális boltként használt részt egybenyitva, több mint 100 négyzetméter terület áll rendelkezésre. Egy klubhelyiség és egy rendezvényterem, valamint vizesblokk lesz itt. Korszerű, hőszigetelt nyílászárók kerülnek beépítésre, a gázkonvektorokat központi fűtés váltja ki. Új, korszerű elektromos hálózat és világítás lesz. Elkészül a helyiségek teljes belső felújítása.


Az átalakított, felújított helyiségeket a nagyatádi fiatalok használatába adjuk; ifjúsági klub lesz bennük. Együttműködő fiatalok csoportjának, közösségének szeretnénk adni, hogy ezt a klubot városunk fiataljai használják.


Az önkormányzat egy Európai Unió által biztosított pályázati támogatásból mintegy 13 millió forintot tud felhasználni az átalakításra, felújításra. A „Rinyamenti közösség az emberekért” című programból az ifjúsági klub berendezése is beszerezhető. A pályázat ifjúsági programok, rendezvények megtartására is lehetőséget ad. 
Az a szándékunk, hogy a fiatalok számára találkozási helyet és korosztályuknak szóló programokat biztosítsunk.

Ormai István
Kategória: Egyéb